Natalia Salmela

Natalia Salmela, tuttavallisemmin Nata, on pitkän linjan ammattibloggaaja ja markkinointiviestintäyrittäjä. Jo vuodesta 2011 työkseen blogannut Nata on kuvannut päivittäin suositun WTD-bloginsa perustamisesta lähtien. Kameran kummallakin puolella viihtyvä ruokaintoilija rakastaa omien kokkausten tallentamisen muistikortille aina silloin, kun ei kuvaa kaupungin ravintoloiden antimia. Vannoutunut digimimmi suhtautuu intohimoisesti valokuvaan osana viestintää ja markkinointia.

Milloin innostuit kuvaamisesta

Olen ollut lapsesta saakka taiteellinen. Isäni on sivutoiminen taidemaalari, joten luovuus kulkee veressä. Koulussa suoritin kaikki mahdolliset kuvataiteen kurssit ja innostuin lukiossa erityisesti valokuvauskurssista. Kuvasimme neulanreikäkameroilla, järjestelmäkameroilla ja kehitimme itse kuvia. Ilmoittauduin valokuvauksen kesälukiokurssille Puolaan ja vietin ennen abivuotta kaksi viikkoa Tatra-vuorilla opiskellen valokuvausta, sommittelua ja kameratekniikkaa. Siitä into jäi kytemään, kunnes oma blogi mahdollisti kanavan kuvien julkaisulle.

Natalia

Mikä on suurin vahvuutesi kuvaajana

Blogin avulla olen oppinut erityisesti tarinankertojaksi ja yhdistelemään valokuvia, tekstiä ja joskus videotakin toimivaksi kokonaisuudeksi. Aina sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta kuva ja muutama sata sanaa kertoo vielä enemmän. Koen, että valokuvauksessa olen parhaimmillani tarinan kuvittajana. 

Mitä kuvaat mieluiten

Ruoka on lähellä sydäntäni ja olen yrittänyt kehittyä koko ajan paremmaksi ruokakuvaajaksi. Jossakin vaiheessa pyrin mahdollisimman täydelliseen stailaukseen ja valokuvaan, mutta tällä hetkellä itseäni viehättää enemmän realistinen lähestyminen ruokakuvaukseen. Mieluummin samaistuttavaa ja aitoa kuin täydelliseksi sliipattua.

Natalia

Lempikamerasi, perustelut

Olympus PEN -kameroilla olen kuvannut jo noin seitsemän vuoden ajan. Olen testannut monia muitakin peilittömiä järjestelmäkameroita, mutta PEN:issa napit tuntuvat olevan eniten itselleni sopivassa paikassa. Isoon järjestelmäkameraan en enää palaa, sillä bloggaaminen vaatii kameralta ketteryyttä ja monissa tilanteissa tietynlaista maastoutumista autenttisen hetken tallentamiseksi.

Lempiobjektiivisi, perustelut

PEN-kameraan kiinteä Zuiko 25 mm 1.8 -objektiivi. Olen todennut tämän olevan kaikkein monipuolisin polttoväli omiin tarpeisiini. Tällä linssillä voi kuvata ravintolassa poistumatta pöydästä, kauniisti piirtyviä henkilökuvia, yksiön sisustusta ja reissussa maisemaa. 

Natalia

Mitä ilman et lähde kuvausreissulle (varsinaisten kuvaustarvikkeiden lisäksi)

Puhelintani! Kuvaaminen vain omaksi iloksi on kivaa, mutta olen niin tottunut kaiken materiaalin julkaisuun WTD-kanavissani, että tuntuisi todella oudolta säilyttää kuvia vain itseni ihailtavana. Reissuissa yleensä siirrän kuvat kamerasta wifillä suoraan puhelimeen ja käsittelen kuvat puhelimen sovelluksella. Sitten vain liveksi viikoittaisen 40 000 yleisön silmäpareille.

Natalia

Unohtumattomin kuvausreissu

Matkustimme mieheni kanssa viime elokuussa (2017) yhteensä kolme viikkoa Yhdysvaltojen koko länsirannikon läpi Seattlesta San Diegoon ja sieltä Texasiin. Matkalla maisemat vaihtuvat lumisista vuorista tiheään metsään, merenrannoista aavikkoon. Kalifornian surffirannan pinkki auringonlasku on edelleen elämäni kaunein, onneksi oli kamera mukana!

Mikä olisi unelmiesi kuvauskohde

Antaisin lähes mitä tahansa, jos pääsisin Kööpenhaminaan kuvaamaan maailman parhaimmaksi ravintolaksi valitun Noman lähes 20 ruokalajin illallisen täydellisessä luonnonvalossa. Ja tietysti saisin syödä annokset kuvauksen jälkeen.

Natalia

Mikä on mielestäsi tärkein neuvo aloittelevalle kuvaajalle

Kuvaa, kuvaa, kuvaa! Kukaan ei synny sepäksi, mutta sellaiseksi voi oppia. Itse olen kuvannut viimeiset yli seitsemän vuotta päivittäin ja edelleen on aivan valtavasti työnsarkaa.  Kun tekniikka on hallussa, niin voi keskittyä oman tyylin löytämiseen. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa valokuvata, jokaisella on oma uniikki tapa - aivan kuten käsialassakin.

natalie salmela

Natalia Salmela, Rajala ProTeam | Näytä kaikki kirjoitukset
  @natawhitetrash


JULKAISTU: 14.6.2018

JAA ARTIKKELI SOMESSA