Daniel Taipale

Daniel Taipale on lahjakas ulkoilu-, matkailu- ja maisemakuvaaja Suomesta. Hän dokumentoi villiä ja seikkailunmakuista elämäntapaa kiehtovalla, mukaansatempaavalla ja inspiroivalla tyyliillä. 

Daniel Taipale

Milloin innostuit kuvaamisesta

Into valokuvaukseen lähti minulla isäni harrastuksen myötä jo varhaisessa vaiheessa. Muistan selailleeni isäni reissukuvia interrail matkoiltaan, sekä myöskin kotoa löytyneitä National Geographic lehtiä, niiden englanninkielistä teksteistä mitään ymmärtämättä. Valokuvaus kuitenkin tuli vakavammin omaksi harrastukseksi digitaalisen järjestelmäkameran ostamisen myötä vuonna 2004.

Daniel Taipale

Mikä on suurin vahvuutesi kuvaajana

Kyllä se varmaan sellainen parhaan mahdollisen kulman ja komposition löytäminen tilanteessa, kuin tilanteessa on se suurin vahvuuteni. Minulla on paljon historiaa erilaisista kuvauksista ja tilanteista, ihan tuotekuvauksesta hääkuvaukseen, joten harjoitusta on sen osalta tullut.  

Daniel Taipale

Mitä kuvaat mieluiten

Luontokuvaus on ollut aina lähellä sydäntä. Vuoret ja jylhät maisemat ovat olleet iso kiinnostuksen kohde jo pitkään. Vuorilla ollessa sää ja olosuhteet voivat muuttua radikaalisti yhtäkkiä, että se tekee siitä kiinnostavan. Lisään kuviin myös mielelläni ihmisiä tuodakseni tilanteen helposti samaistuttavaksi.

Daniel Taipale

Lempikamerasi, perustelut

Olen oikeastaan aina pitänyt Canonin kameroista ja erityisesti niiden käyttöliittymästä. Canonin rungoista 5Dmk4 on ehdoton suosikkini, mikä löytyykin repusta. Tässä laitteessa on yhdistettynä viimeisin teknologia erittäin kestävään ulkokuoreen.

Lempiobjektiivisi, perustelut

Canon 35mm 1.4 II on linssi, minkä kuviin olen aina erittäin tyytyväinen. Linssi pakottaa kiinteän polttovälinsä puolesta tekemään kuvan eteen hieman enemmän töitä, mutta linssin laatu ja tuottama kuva onkin kaiken vaivan arvoista. Linssi on omiaan sellaiseen jokapäiväiseen dokumentointiin ja sillä saakin mielestäni parasta jälkeä juuri esimerkiksi blogiin ym.

Daniel Taipale

Mitä ilman et lähde kuvausreissulle (varsinaisten kuvaustarvikkeiden lisäksi)

Ilman kahvia en oikeastaan lähde mihinkään, joten sitä tulee kyllä mukaan aina.

Unohtumattomin kuvausreissu

Kyllä täytyy sanoa, että monen vuoden odotuksen jälkeen Chilen Torres del Painen luonnonpuistoon tehty kuvausreissu on ollut uskomattomin reissu, mitä on tullut tehtyä.

Mikä olisi unelmiesi kuvauskohde

Kyllä se aina tekee mieli vuorille, joten sanotaan, että esimerkiksi Kiina tai Venäjä voisivat olla seuraavia kiinnostavia kohteita. Niissä on jotakin mystistä ja sieltä tulee kuitenkin hyvin vähän kuvia eteen.

Daniel Taipale

Mikä on mielestäsi tärkein neuvo aloittelevalle kuvaajalle

Harjoittelu tekee mestarin! Kuvaamalla kuvat paranevat. Kehityn itse eniten sillä, että katson omia kuviani ja mietin, olisinko voinut tehdä jotain toisin, jotta kuva olisi ehkä parempi jollain tapaa.  

Daniel Taipale

Daniel Taipale, Rajala ProTeam | Näytä kaikki kirjoitukset
  @dansmoe


JULKAISTU: 27.6.2018

JAA ARTIKKELI SOMESSA